KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
Üniversitemizde TÜBİTAK 2237-A Programı Uluslararası Fon Kaynaklarına Başvuru Kapasitesinin Artırılması Etkinliği Düzenlendi
TÜBİTAK 2237-A Programı kapsamında ve Prof. Dr. Oktay YILDIZ koordinatörlüğünde düzenlenen “Uluslararası Fon Kaynaklarına Başvuru Kapasitesinin Artırılması” Etkinliği 11 farklı kurumdan toplamda 24 araştırmacının katılımıyla KTÜ TTM ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.
Toplam 3 tam gün süren etkinlik kapsamında; katılımcılara öncelikle genel proje döngü yönetimi ve AB Hibe Programları hakkında genel bilgilendirme yapılmıştır. Sonrasında 4 farklı oturumda; Ufuk Avrupa, TÜBİTAK İkili ve Çoklu İş Birliği, Erasmus+, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) Destek Programları özelinde (genel bilgi, fonlara erişim, araştırmacıların ilgili fonlara yönlendirilmesi, ilgili çağrı rehberinin okunması, proje öneri formunun ve bütçesinin hazırlanması, ortak arama ve başvuru süreçleri) teorik ve uygulamalı eğitimlerle etkinliğe devam edilmiştir.
İlgili fon kaynakları özelinde gerçekleştirilen eğitimlerden sonra “Uluslararası İş Birliği ve Ortaklıkların Kurulmasına Destek Olan Platformlar” hakkında genel bilgi sağlanarak kullanımları uygulamalı olarak gösterilmiştir. Ayrıca bir projenin destek alıp yürütülmesi sonucunda ortaya çıkacak “Proje Çıktılarının Yönetilmesi (Projelerde Üniversite-Sanayi İş Birliği, Projelerde Fikri Sınai Mülkiyet Hakları, Girişimcilik, Şirketleşme ve Projelerin Ticarileşme Boyutları)” kapsamında sunumlar gerçekleştirilmiştir. Eğitimin sonunda bahsedilen fon kaynakları kapsamında uluslararası proje yürütme deneyimine sahip araştırmacıların katılım sağladığı “Tecrübe Paylaşım Paneli” düzenlenmiş, bu panel esnasında araştırmacıların başvuru ve yürütme aşamasında dikkat etmesi gereken hususlar ve bu süreçte karşılaşabilecekleri süreçler hakkında katılımcılarla deneyimler paylaşılmıştır.
Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın katılımcılara Katılım Belgesi vermesi ile tamamlanan eğitime katılan araştırmacılara ve eğitmenlere teşekkür eder, ilgili çalışmanın başarılı proje başvurularına aracı olmasını dileriz.
17 Mayıs 2023
İİBF koordinesinde, ev sahipliğimizde 24-26 Nisan 2025 tarihleri arasında düzenlenecek olan 26. Uluslararası Kamu Yönetimi Forumu (KAYFOR'26) kapılarını ziyaretçilerine açtı.
24 Nisan 2025
Üniversitemiz, iş dünyası ve akademiyi buluşturan örnek bir etkinliğe daha imza attı. 'Karadeniz Teknoloji ve İnovasyon Günü: Yatırımcı Buluşmaları' başarıyla tamamlandı.
22 Nisan 2025
Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından ev sahipliğimizde gerçekleştirilen "I. Ulusal Nörobilim ve Yapay Zekâ Tıp Öğrenci Kongresi"nin açılışı, yoğun katılımla gerçekleşti.
19 Nisan 2025
"Bilimle Şekillenen, Sanayi ile Güçlenen Bir Gelecek!"
16 Nisan 2025
Avrupa Birliği'nin en büyük sivil Ar-Ge ve inovasyon programı olan Ufuk Avrupa hakkında bilgilendirme ve proje yazım eğitimlerini içeren üç günlük program başladı.
15 Nisan 2025
Üniversitemiz Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 110. yıl dönümü anısına 'Şanlı Direniş: Son Kale Çanakkale' paneli düzenlendi.
18 Mart 2025
"Onbinler" olarak adlandırılan on bin paralı askerin MÖ. 400-401 yılında, Fatih Sultan Mehmet'in ise 1461'de, Bayburt'tan Trabzon'a kuzeye doğru yürürken takip ettiği rota belirlenecek.
14 Mart 2025
Şubat 2025 - Sayı 92
13 Mart 2025
Panelde, alanında uzman konuşmacılar tarafından kadına yönelik şiddet ile nasıl mücadele edilebileceği; psikolojik, hukuki ve dini boyutuyla aktarıldı.
07 Mart 2025
"İşgalden Kurtuluşa Trabzon" Paneli; Öğr. Gör. Veysel USTA, Doç. Dr. Volkan AKSOY ve Doç. Dr. Yüksel KÜÇÜKER'in konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi.
26 Şubat 2025
Üniversitemizin Fen Fakültesi tarafından düzenlenen Fen Fakültesi Bilim Söyleşileri etkinlik serisinin sekizincisi, Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisinde gerçekleşti.
26 Şubat 2025
KTÜ, 2024 yılı 2. döneminde toplamda 10 proje desteği ile %42 destek oranına ulaşmıştır.
25 Şubat 2025