KURUMSAL
ÖĞRENCİ
AKADEMİK
İDARİ
ARAŞTIRMA
HIZLI ERİŞİM
Toplumsal Katkı Komisyonu Toplantısı Gerçekleştirildi
Üniversitemizin Toplumsal Katkı Politikası çerçevesinde, toplumsal sorunlara duyarlı ve çözüm odaklı bir yükseköğretim kurumu olma bilinciyle yerel, bölgesel ve ulusal beklentiler doğrultusunda, şehrimize ve bölgemize sahip olduğu fiziki imkânları açmak, toplumun ihtiyaçları temelinde araştırma faaliyetlerini yürütmek, hasta memnuniyetini esas alarak sağlık hizmetlerini sürdürmek, iç ve dış paydaşlardan gelen hayat boyu öğrenme taleplerini karşılamak ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli mezunları, kamu ve özel sektöre kazandırmak saikiyle çalışmalar yapan Toplumsal Katkı Komisyonu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Akif CİNEL başkanlığında, Rektörlük Senato Salonu’nda toplandı.
Toplantıda Üniversitemizin, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda, kurumsal iş birlikleri ve kamu kurumlarıyla birlikte çalışarak dezavantajlı grupları da içine alacak şekilde toplumun ve çevrenin ihtiyaçlarına cevap veren ve değer yaratan toplumsal katkı faaliyetlerini yönetmesi ve izlemesi gerekliliği vurgulandı. Bu faaliyetlerin Üniversitemizin stratejik amaçları ve hedefleri doğrultusunda planlanması ve geliştirilmesi gerektiği belirtildi ve bunun için ihtiyaç duyulan fiziki altyapı ve mali kaynakların etkin bir şekilde kullanılmasının önemi vurgulandı.
Rektör Danışmanımız Öğr. Gör. Ali Haydar DOĞU ve Üniversitemizin akademik ve idari birimlerinden Rektör tarafından seçilen komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, yürütülen faaliyetlere ve bilimsel çalışmalara yönelik genel bir değerlendirme sunusu gerçekleştirilmesinin ardından alınan önemli kararlar; BM Kalkınma Hedefleri kapsamında birimlerce faaliyetler düzenlenmesi, toplumsal katkı matrisinin, stratejik plan bilgi sistemi üzerinden birimlere açılması, Üniversitemizin seçmeli ders havuzuna toplumsal katkı derslerinin eklenmesi ve Toplumsal Katkı Komisyonu tarafından yürütülen tüm faaliyetlerin, Üniversitemizin web sayfasında görünür hale getirilmesi ana başlıkları altında sıralandı.
Üniversitemizin sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda; bilimsel bilgi ve somut çıktılarının toplumda yaygınlaştırılarak toplumun gelişimine katkı sağlanması, dış paydaşlar ile iş birliğinin geliştirilmesi, mezun ilişkileri yönetim sürecinin iyileştirilmesi, sağlık hizmetleri kalitesi ve çeşitliliğinin ulusal ve uluslararası alanda güçlendirilmesi…vb. noktasında fikir birliğine varılan ve bu hedeflere yönelik uygulamaya konulması gereken çalışmaların detaylı bir biçimde aktarıldığı toplantı, bir sonraki toplantının ana gündem maddelerine kısaca değinilmesinin ardından sona erdi.
27 Mart 2024
İİBF koordinesinde, ev sahipliğimizde 24-26 Nisan 2025 tarihleri arasında düzenlenecek olan 26. Uluslararası Kamu Yönetimi Forumu (KAYFOR'26) kapılarını ziyaretçilerine açtı.
24 Nisan 2025
Üniversitemiz, iş dünyası ve akademiyi buluşturan örnek bir etkinliğe daha imza attı. 'Karadeniz Teknoloji ve İnovasyon Günü: Yatırımcı Buluşmaları' başarıyla tamamlandı.
22 Nisan 2025
Üniversitemiz Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından ev sahipliğimizde gerçekleştirilen "I. Ulusal Nörobilim ve Yapay Zekâ Tıp Öğrenci Kongresi"nin açılışı, yoğun katılımla gerçekleşti.
19 Nisan 2025
"Bilimle Şekillenen, Sanayi ile Güçlenen Bir Gelecek!"
16 Nisan 2025
Avrupa Birliği'nin en büyük sivil Ar-Ge ve inovasyon programı olan Ufuk Avrupa hakkında bilgilendirme ve proje yazım eğitimlerini içeren üç günlük program başladı.
15 Nisan 2025
Üniversitemiz Karadeniz Araştırmaları Enstitüsü tarafından, Çanakkale Zaferi'nin 110. yıl dönümü anısına 'Şanlı Direniş: Son Kale Çanakkale' paneli düzenlendi.
18 Mart 2025
"Onbinler" olarak adlandırılan on bin paralı askerin MÖ. 400-401 yılında, Fatih Sultan Mehmet'in ise 1461'de, Bayburt'tan Trabzon'a kuzeye doğru yürürken takip ettiği rota belirlenecek.
14 Mart 2025
Şubat 2025 - Sayı 92
13 Mart 2025
Panelde, alanında uzman konuşmacılar tarafından kadına yönelik şiddet ile nasıl mücadele edilebileceği; psikolojik, hukuki ve dini boyutuyla aktarıldı.
07 Mart 2025
"İşgalden Kurtuluşa Trabzon" Paneli; Öğr. Gör. Veysel USTA, Doç. Dr. Volkan AKSOY ve Doç. Dr. Yüksel KÜÇÜKER'in konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi.
26 Şubat 2025
Üniversitemizin Fen Fakültesi tarafından düzenlenen Fen Fakültesi Bilim Söyleşileri etkinlik serisinin sekizincisi, Fen Fakültesi Nazım Terzioğlu Amfisinde gerçekleşti.
26 Şubat 2025
KTÜ, 2024 yılı 2. döneminde toplamda 10 proje desteği ile %42 destek oranına ulaşmıştır.
25 Şubat 2025