Karadeniz Teknik Üniversitesi, Maçka Meslek Yüksekokulu 2547 sayılı Yükseköğretim Yasasının 2880 sayılı kanunun 7/d-2  maddesi uyarınca 07.05.1996 yılında kurulmuştur. Yüksekokulumuzda 8 bölümde 10 örgün Öğretim Programı vardır. 
	- Laboratuvar Teknolojisi Programı  1997-1998 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
- Su Ürünleri Programı  1998-1999 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır. 
- Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı  1998-1999 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır. 
- Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı  2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
- İşletme Yönetimi Programı  2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır. 
- Muhasebe ve Vergi Uygulamaları II. Öğretim Programı  2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır. (2013 yılında program kapatıldı.)
- Turizm ve Otel İşletmeciliği II. Öğretim Programı  2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır. (2013 yılında program kapatıldı.)
2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından Avrupa Birliği Uyumu için bölüm isimleri yeniden düzenlenmiştir. 
	- Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programı  2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
- Gıda Teknolojisi Programı  2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
- Biyokimya Programı  2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
- Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı 2015 yılında yüksekokulumuzda açılmıştır ve 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında eğitime başlamıştır
- Eczane Hizmetleri Bölümü, Eczane Hizmetleri Programı 2020 yılında açılmıştır. Eczane hizmetleri programı ile 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlamıştır.
KİMYA VE KİMYASAL İŞLEMLER  TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
	- Laboratuvar Teknolojisi Programı
- Biyokimya Programı 
SU ÜRÜNLERİ BÖLÜMÜ
	- Su Ürünleri Programı (Öğrenci Alımı Durduruldu)
MUHASEBE VE VERGİ BÖLÜMÜ
	- Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı (Öğrenci Alımı Durduruldu)
YÖNETİM VE ORGANİZASYON BÖLÜMÜ
	- İşletme Yönetimi Programı (Öğrenci Alımı Durduruldu)
OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
	- Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
	- Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programı
- Gıda Teknolojisi Programı 
VETERİNERLİK BÖLÜMÜ
	- Laborant ve Veteriner Sağlık Programı
ECZANE HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
	- Eczane Hizmetleri Programı